Har du brug for større mænger stabilgrus?

Har du brug for større mængder af stabilgrus og kan ikke helt overskue at skulle hente det på egen hånd? Så frygt ej, for det er slet ikke noget problem at få leveret større mængder af stabilgrus i bigbags lige til døren. Så skal du blot læne dig tilbage i sofaen, foretage din bestilling og vente på at dine varer kommer til dig. Stabilgrus anvendes som det bærende underlag til byggeprojekterne, både når det kommer til asfaltarbejde, murerarbejde og belægning af fliser og skal du have belægning i indkørsel, så er der brug for en hel del, da stabilgruset sætter sig med tiden.

Derfor er det nødvendigt med stabilgrus

Når du skal lave projekter udendørs, hvor der eksempelvis kommer regn, så er det en fordel at vandet kan komme væk igen. Her har stabilgrus det formål at agere som et naturligt dræn til regnvandet, så ikke der bliver oversvømmet på rekordtid. Derudover er stabilgrus som navnet antyder stabilt og med til at skabe et bærende underlag, der har en høj bæreevne. Jo mere overfladen skal kunne bære, jo større en mængde stabilgrus bør der anvendes. Der er eksempelvis forskel på, om det skal anvendes til fliserne på terrassen eller det skal bruges som underlag i indkørslen.

Sørg for at bruge rigeligt med stabilgrus

Stabilgrus bliver komprimeret og sætter sig efter at det er lagt. Som tommelfingerregel skal du regne med, at stabilgruset falder med 20% indenfor den første tid, indtil det har lagt sig præcis hvor det skal og derefter ikke rigtigt er til at flytte rundt på. Når du skal indkøbe stabilgrus, så skal du altså regne med lidt ekstra, for at være sikker på at du har nok til lige præcis det formål du har til hensigt. Heldigvis kan du købe stabilgrus i større mængder, så der er plads til både en smule spild og kompression.

Det er ikke muligt at lægge fliser direkte ovenpå stabilgrus

Stabilgrus er groft og har mange ujævne sten samtidig med at der er fintkornet sand. Derfor kan det blive et noget ujævnt underlag at skulle lægge fliser på. Når du eksempelvis skal lægge fliser til indkørslen, så er det nødvendigt at grave rigeligt ud inden du påfylder dit stabilgrus, således at der også er plads til flisesand eller afrettersand, der skaber et jævnt underlag, som du kan sørge for er i vatter eller med den rette hældning, inden du begynder at lægge flisebelægning.

Så meget stabilgrus skal du bruge

Det kan være svært at udregne helt præcis hvor meget stabilgrus du skal bruge, men du skal sørge for at der er nok. Jo mere stabilgrus du vælger at anlægge under dine nye fliser, jo mindre er sandsynligheden for, at de med tiden synker eller ændrer placering. Stabilgrus i indkørslen hvor der skal køre biler, kræver et lidt større lag, hvor du her som tommelfingerregel skal sørge for minimum 20 centimeter for at komme i mål med en stabil undergrund der har den rette bæreevne.