Tips til indretning i stuen

Stuen er det hyggelige samlingspunkt for boligen, og dermed er det også vigtigt at sørge for den rette indretning heraf. Med de mange muligheder kan det virke uoverskueligt at vælge, men her får du et par tips til udvælgelsen af enkelte indretningselementer.

Tv-bordet

Langt de fleste stuer har et tv af en art, og derfor er det heller ikke fjernt at skulle skaffe sig et tv bord. Dette er ikke blot et praktisk møbel, hvor der kan opbevares alverdens teknik og eventuelle spil eller dvd’er tilhørende tv’et. Det er også et møbel, der kan være med til at skabe rammerne for indretning i stuen. De findes i forskellige størrelser, designs og farver, og afhængigt af din personlige stil og stuens eksisterende indretning, bør du vælge det tv bord, der tiltaler dig allermest.

Sofaen

Det primære samlingsmøbel og generelt bare det primære møbel i stuen er oftest sofaen eller sofaerne. Derfor er det heller ikke valg, der bør tages helt nemt, når det kommer til hvilken. Måske din stue egner sig perfekt til en hjørnesofa, med udtræk til sovesofa. Eller hvad med to brune lædersofaer, der stilles strategisk så der både er luft og rigelig med siddeplads i stuen. De mange muligheder i sofaafdelingen giver dig magten til at skabe lige det udtryk du ønsker – så vælg med omhu!

Belysning

Rummets belysning, hvad end det kommer udefra eller indefra, er vigtigt for den overordnede stemning i stuen. Ønsker du en stue der er tæt og hyggelig, så handler det om at sørge for belysning, der ikke er særlig skarp, og måske ovenikøbet kan kaste små finurlige skygger. Er du mere til at en stue skal være så lys og rummelig som mulig, så er det med at finde store vinduer og kombinere dem med både loft- og standerlamper, der kan skinne når først solen er gået ned!